Forgive me, my dear non-existing followers...

Ja, så har jag lämnat mina icke-existerande läsare utan inlägg i flera dagar. Typ lite mer än en vecka.
Jaja, nu när vi fått det överstökat...
Sitter just nu under filmkunskapen i skolan, till min lärares förskräckelse, och "Bloggar". I'd rather call this an entertainment-site, instead of blog. Blogg låter så överkommersiellt... Fjolligt, fjortisaktigt... You get it.
Aja, vi kollar på film. Men inte vilken film som helst! Tony Curtis dog ju för några veckor sedan, och jag nämnde min favoritfilm med honom i inlägget jag dedikerade till honom. Some Like It Hot! Japp, you guessed it, vi kollar på en av världens skönaste komedier i skolan. Underbart!
Fast eftersom jag redan sett filmen tar jag friheten att skriva om annat nu också!
Filmen är fett bra, skiljer sig mycket från dagens komedier, och erhåller kvalitet sett från flera perspektiv, fint regi, skådespel, manus. Ja, filmen är en totalt briljant komedi. Och så är det den fantastiska skådespelarensemblen som gör filmen ännu mer sevärd... Främst är ju våra tre huvudrolssinnehavare som får all praise: Curtis, Jack Lemmon och tidernas största ikon (IMO), Marilyn Monroe. Se den, säger jag bara! Förutom om du är en sådan naiv person som kör på "Neeej, men asså, jag gillar inte gamla filmer...", "Nej men usch, inte svartvitt!". Film är film, punkt.
Let's get that overwith...
Veckans bio-tips i Sverige, denna gång!
Det går upp ganska många storfilmer på bio i veckan, men jag tänkte plocka ut de jag ser mest fram emot, och de jag absolut inte tycker verkar intressanta.
Vi kan börja med Machete.
Robert Rodriguez senaste storfilm, där vi äntligen får se Danny Trejo i en huvudroll. Projektet började mest som en faketrailer som visades i början av Rodriguez och Quentin Tarantinos samarbetsprojekt "Grindhouse".
Machete är en sån där typiskt härligt politisk inkorrekt Rodriguez-film som inte är rädd för att försköna filmvåldet.
Danny Trejo spelar då karaktären Machete Cortez, som vi ironiskt nog först lärde känna i "Spy Kids"-serien, en filmtrilogi riktad till barn. Men har jag förstått det rätt har inte Spy Kids och Machete inte riktigt en betydande koppling.
I alla fall, Machete, en starkt begåvad federal blir rekryterad för att mörda en senator. Men när han är på väg att utföra sitt jobb inser han att han blivit lurad... av sin egen sida. Yup, Machete is mad. And Machete must get his revenge.
Rollistan i filmen består av en hel del mer eller mindre kända namn, med t.ex. Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Robert De Niro, Steven Seagal och lite otippat Lindsay Lohan... En lite intressant del av denna film är ju väl ändå att se hur det går för Lohan på vita duken, trots att hennes biroll inte är såpass stor. Det var ju ändå ett ganska långt tag sedan sist!
Machete har en 15-årsgräns och har premiär i Sverige nu på fredag, den 15 oktober.
Veckans bottennapp, däremot, kommer jag inte skriva lika mycket om. Men aja.
Det är förstås The Last Airbender jag talar om. M. Night Shyalamans nya. Det hör väl till allmänt vetande att Shyalamans filmer brister ganska mycket i kvalitet numera, och det har ju bara gått allt sämre för varje år. Hans genomslag Sjätte Sinnet var ju som många vet enorm på sin tid, och hyllades av kritiker såväl som publik!
Sedan kom The Village, och drog med sig en hel del besvikelse. Och efter det Lady in the Water, ännu ett bottennapp, total flopp. Sedan kom, 2008, den slutgiltiga domen: The Happening.
Det enda som hände (pun intended) var nog att publiken insåg: Shyalaman var totalt vilse. Den oerhört hypade filmen sågades av både publik och kritiker. Så offentliggjordes det att han var mannen som stod ansvarig för att förvandla tecknade succéserien "Avatar: The Last Airbender" (Nej, den är inte kopplad till James Cameron's Avatar...). Och snart kom den första trailern, som gav tecken på oerhört fina specialeffekter och en mastodont-känsla, ut på Internet och bio.
Filmen släpptes i USA, i somras, och förväntningarna var lite mixed. Vissa hoppades på en vändning i Shyalamans karriär, vissa dömde filmen i förväg. De senare vann utan tvekan. Filmen sågades, once again, men drog in ganska mycket pengar. Roger Ebert (Chicago Sun-Times), en av världens största filmkritiker gav t.o.m filmen bottennapp (""The Last Airbender" is an agonizing experience in every category I can think of and others still waiting to be invented..."). Så ja, du kanske borde vänta med att slösa en hundring på en film som har sisådär 90% chans att lämna dig besviken... Förutom om du är under 15 år och endast kräver Transformers-lik kvalitet ur film.
Så känner jag att det är dags att lämna filmvärlden för once, och faktiskt ta tiden att skriva om lite musik!
Jag hoppas att ingen har något emot Robyn, då hon är en av mina favoritmusiker just nu. Musiken hon gör väcker känslor, och är biljant utförd. Vi har ju redan fått två skivor från henne i år, "Body Talk pt 1", samt "pt 2". Men as if it wasn't enough, så är den sista delen ur hennes Body Talk-trilogi ute snart. Och första singeln blir Indestructible, en låt vi hör i akustisk version på den andra skivan, som släpptes i början av september. Jag tycker det är en riktigt fin, välkomponerad låt... Förmodligen en av Robyns starkare låtar, t.o.m.
Så jag antar att hon tänker följa samma mönster som hon gjort med de tidigare albumen. Hang With Me fanns som akustisk version på första skivan, och en vanlig pop-version släpptes senare som lead-single för del 2. Så det är förmodligen en pop-version av Indestructible som vi kommer få höra inom kort! När albumet släpps är dock inte klart ännu, men jag skulle nog gissa på November/December...

UPDATE: Typ en dag efter att jag skrev inlägget släpptes popversionen av låten. (Check it out...)


Kommentarer
Postat av: t

JAG LÅSER

2010-11-05 @ 02:01:52
Postat av: Meron

SV: ja, MTV är en skitkanal. Då menar jag att musiken som spelas där nu för tiden SUGER. Kollar bara på reality serier där..och nu så gör dem så. Idioter.

Ja, det gör dem! Bra där.

2011-01-15 @ 19:01:40
URL: http://supaflysister.blogg.se/
Postat av: Meron

sv: JA :D Den är så ball!

2011-01-15 @ 19:02:26
URL: http://supaflysister.blogg.se/
Postat av: ingrid

Börja blogga din bajskorv

2011-01-20 @ 10:31:24
Postat av: Hilda

Hahaha hon dissar fotobloggar när hon själv äger systemkamera + skriver att hennes blogg innehåller foto <333 söt tjej

2011-02-07 @ 20:17:02
URL: http://retaliate.blogg.se/
Postat av: sara

hon är grym

2011-04-18 @ 21:39:32
URL: http://zebranpasavannen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0