The first entry.

Jaha. Då var det dags för första inlägget.
Jag heter Arvin.
15 år, från Göteborg.
Jag älskar film.
Jag älskar musik.
Jag dör för både och.
Ja, vad fan ska första inlägget handla om?
Vi kör på filmtips. Vad för film?
Vi kör på mina senaste inköp...
Jajamen, Arvin gillar att fynda DVD-filmer. Har en stor samling här hemma, som börjat öka rejält senaste året. I den hittar du allt från Scream och V För Vendetta till Fönstret åt Gården och High School Musical (fyfan, shame on me.)... Senaste tiden har det mest varit skräck, både gammalt och nytt (främst nytt, även om jag själv föredrar gammalt), och mest slashers.
Igår var man och surfade runt i Bengans och Mynt och Musik här på torget, och som vanligt hittar jag makabra fynd. Hade bara en hundring att slösa, annars hade jag köpt Kick-Ass direkt.
Första köpet blev från just Mynt och Musik, Final Destination. Hittade den i någon sorts "Platinum"-utgåva från New Line Cinema. Utländsk (amerikansk, rättare sagt) DVD, utan svensk text, men det är fan skönare på engelska.
Såg filmen för första gången i somras. Hade faktiskt ganska höga förväntningar, den är ju trots allt något av en kultklassiker och har gett upphov till 3 (snart 4) uppföljare, varav en var en katastrofal besvikelse.

Jaja, tillbaka till originalet. Ja, filmen gjordes under ett år då kvalitet faktiskt fortfarande räknades till en ungdomsthriller, år 2000. Den är oerhört spännande, och ganska snyggt filmad. Idén var ju först till för ett Arkiv X-avsnitt, vilket kan förklara varför den funkar så bra, och varför den är så intressant (jajamen, jag är ett stort X-Filesfan). Visserligen skulle jag inte kalla det en skräckfilm, men om man föreställer sig själv i situationen kan man nog tänka sig hur uppskrämda karaktärerna är. Skådespelarna är väl utvalda, spelar sina roller bra, men det är visserligen inga nya Tom Hanks eller Grace Kellys som vi ser i filmen.
Bästa scen: Utan tvekan öppningsscenen. Oerhört spännande, och intensiv.
Bästa skådespelarprestation: Ali Larter som Clear Rivers.
Overallbetyg: En klar fyra av fem.

Så kan vi nu gå vidare, till nästa film jag köpte (på Bengans, förövrigt!). Heathers heter den, och kom ut 1987 (jajamen, jag gillar gamla filmer!), med en rollista som är såpass fin att den har Winona Ryder och Christian Slater i spetsen. I en biroll roller ser vi också Shannen Doherty (en personlig favorit). Även denna sågs i somras (två gånger på en dag, tro det eller ej.), efter en lång tids längtan. Hade nämligen hört så mycket gott om den, och filmens cast/crew var också oerhört lockande.
Så var det dags att se den, och jag förstod redan från början, att detta är en fantastisk film. Svart humor at its best. En oerhört ondskefullt underhållande historia som innehåller alla de där tjejgängsproblemen vi återfinner i Mean Girls, men med en fet jävla svart humor-tvist. Charmig, kvick dialog med en massa underbara one-liners, och fin karisma mellan skådespelarna.  Apropå skådespeleriet så är det nog ganska fantastiskt. Winona Ryder är sådär härligt stel i filmen (som vanligt), Shannen Doherty är grymt attitydrik som "thegoodgirlthatbecamethebitch" och Christian Slater må vara lite irriterande sliskig, och ibland känns han lite som en Jack Nicholson-ripoff, men hans flinande, kaxiga, mystiska karaktär stannar kvar i tankarna länge efter filmen. Och så är det nog ett extra plus i kanten för alla som älskar åttiotalet, då filmen har just alla de där pinsamma kläderna, och innehar en kraftig åttiotalskänsla filmen igenom.
Bästa scen: Samtliga begravningsscener. Sådär grymt kaxigt sköna.
Bästa rollprestation: Shannen Doherty som Heather Duke.
Overallbetyg: Fem av fem. En kultklassiker, när dem är som bäst.
Heathers (DVD, 1988)
Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better (CD, 2005)
Final Destination (DVD, 2000)

Okej, nu när jag har skrivit ett novelllångt första inlägg, och hoppas ni är nöjda. Som ni ser var även ett Franz Ferdinand-album en del av fynden, men den får jag skriva om senare. Aja, nu får ni ha en trevlig kväll, typ. Eller morgon... Ni, förresten?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0